I Sintra er det mange historiske bygninger, parker og museer. Minst en dag av ferien bør settes av til et besøk i denne historiske byen som er på UNESCOs verdensarvliste.  Men i dag er det sykling som er i fokus og det er ikke tid til å se palasser og andre kjente turistattraksjoner i Sintra, da ville vi aldri komme frem til Cascais før mørkets frembrudd. Så er du mer av den litt sporty typen som har lyst til å være aktiv i ferien, så passer en sykkeltur på 20 – 30 km bra.

Mye nedover, et stykke bortover og nesten ikke oppover. Altså ganske behagelig!

Vi sykler på veien gjennom den nesten tropiske skogen i Sintrafjellene nedover fjellsiden i retning Guincho stranden, videre langs kysten mot Cascais og via Boca do Inferno med sine fine klippeformasjoner, der store bølger slår innover gjennom et stort hull i klippene så vannsøylen står til værs.

Du kan velge mellom to ulike turer med guide:

Sykkeltur 1:
2-timers sykkeltur starter på en høyde i Sintra nasjonalpark (488 moh) med utsikt over Cascais og helt til Lisboa i det fjerne. Turen går nedover på smale asfaltveier, skogstier og videre på veien frem til Guincho stranden. Her er det et kort stopp med smak av lokale kaker før vi sykler den siste strekningen langs kysten frem til Cascais. Det er ingen store utfordringer og passer for de som liker å sykle.

Sykkeltur 2:
Første stopp for dagen er i den kjente landsbyen Sintra med en gåtur i de smale gatene og tid til litt shopping før kjøreturen går videre oppover i Sintra nasjonalpark. Her starter sykkelturen som går på både asfaltveier, «off road» gjennom skogen i den frodige parken og langs landeveien frem til Guincho stranden hvor det blir stopp for lunsj på en strandbar (ikke inkludert). Ut på ettermiddagen går sykkelturen videre langs kysten til Cascais. Total sykling 2 ½ – 3 timer. Turen varer 6-8 timer beroende på hvor lang tid lunsj-stopp på Guincho er, kanskje det er fristende med en svømmetur..

Tur 2 har flere oppoverbakker og derfor mer krevende enn Tur 1.

Ta kontakt for mer informasjon 😊

NB! Vi tar forbehold om endring i programmet.

Sykkeltur
Sykkeltur

For mer informasjon om turistattraksjoner i Sintra, se Sintra-Portugal.com